Każdy producent żywności doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że dostarczenie klientowi produktu o odpowiedniej jakości jest możliwe jedynie pod warunkiem zastosowania odpowiedniej technologii. Technologia jednak obsługiwana jest przez człowieka, który niestety często popełnia pomyłki.
W jaki sposób zorganizować wszystkie działania w firmie aby być pewnym, iż dostarczany klientowi produkt spożywczy zachowuje odpowiednią jakość? Jak zagwarantować, że ostateczny produkt/wyrób spełnia wszystkie, nawet najbardziej wygórowane wymagania? Jak wyeliminować wszelkie działania, mogące wywołać negatywne skutki zdrowotne u konsumentów, a przez to doprowadzić do olbrzymich strat finansowych oraz utraty wiarygodności? I wreszcie w jaki sposób wykazać, iż produkcja żywności spełnia wszelkie wymagane przepisami prawnymi wymagania?
Jest to możliwe dzięki wdrożeniu i utrzymaniu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.
Normę może wdrożyć i ją stosować każda organizacja w jakikolwiek sposób biorąca zaangażowana w łańcuch żywnościowy (m.in. producenci żywności, hodowcy, rolnicy, hotele, restauracje, bary, sklepy, sieci handlowe, chłodnie, przechowalnie, ubojnie itp.), bez względu na wielkość, charakter, liczbę oddziałów, zatrudnionych osób czy osiągane obroty.
Zachęcamy do wypełnienia formularza wyceny wdrożenia ISO 22000, dzięki któremu przeprowadzimy wstępny, bezpłatny audyt, określający szacunkowy czas oraz koszt wdrożenia ISO 22000.